Gyergyai Krisztina, szín- és stílustanácsadó

2017. március 01. 12:12 - STÍLUSBLOG

Oscar 2017 ruhák- Mi ugyanazt néztük?

Tegnapelőtt feltettem néhány fotót a 2017-es Oscar díjátadó jól sikerült estélyi ruháiról. Rengeteg cikk jelent meg a ruhák kapcsán, és döbbentem néztem, hogy mintha nem ugyanazt látnám, mint mások. Rengeteg stílusszakértő, blogger és kritikus ódákat zeng olyan ruhákról, amiket a nagymamám szekrényéből sem vennék ki, hogy magamra aggassam őket. Nyilván neves divatházak milliós darabjairól van szó, na de HÖLGYEIM! Nézzetek már rájuk! Egyszerűen nem akarom elhinni, hogy mások nem látják, hogy teljesen előnytelen ruhák serege vonult fel az eseményen (mint ahogyan egyébként ez máskor is lenni szokott). Azokat a ruhákat, amelyek minden tekintetben rosszak, én fel sem teszem ide, de szeretném, ha megnéznénk közösen 4 olyan hölgyet, akik akár csinosak is lehettek volna, de mégsem sikerült nekik...ellenben a kritikusok szerint jól néztek ki.

1. Emma Stone. Persze ő most a legnagyobb reflektorfényben úszik, és mindenki ájuldozik tőle, de ez a ruha abszolút nem áll jól neki. Túl egyenes a fazon, és túl világos a szín. Nekem személy szerint egy régi függönyre hasonlít.

oscar_2017_ruha_emma_stone.jpg

Most nézd meg, mennyivel előnyösebb számára ez a ruha, amely színében is tökéletes a bőréhez, és szabásában is sokkal nőiesebb Emma alakjához:

emma_stone.jpg

2. Dacota Johnson. Gyerekek, ugye ezt senki nem gondolta komolyan, hogy ez a ruha jól áll neki? Mondjuk most ne beszéljünk a haj és smink kompozícióról, ami arra emlékeztet, amikor gyerekkoromban egymást kenegettük a keresztmamám fürdőszobájában. Ezek a színek halálra sápasztják a színésznőt, gyakorlatilag vámpírnak néz ki az előnytelen sminkben és ruhában is. A ruha fazonját pedig nem is tudom minősíteni.

oscar_2017_ruha_dacota_johnson.jpg

Dacota annyira előnytelenül öltözködik, hogy szinte nem találtam a neten egy épkézláb fotót róla, de aztán megláttam ezt, és megnyugodtam, hogy meg tudom mutatni mire gondolok, amikor előnyös ruhát képzelek valakire:

dacota_johnson_elonyos.jpg

3. Jessica Biel. Még számomra neves és elismert divatszakemberek is dicsérték a ruhát...pedig neeeem. Nem szép a színésznőn. Nem mondom, hogy csúnya benne, de egyáltalán nem előnyös az egyenes alkatán és a színtípusán ez az arany színű egyenes szabású ruha.

oscar_2017_ruha_jessica_biel.jpg

 Itt van például egy színtípusának és alkatának megfelelő ruhában (bár az öv nekem nem tetszik):

jessica_biel_stilustanacsadas.jpg

4. Nicole Kidman. Még az eddigiek közül ez a legjobb ruha, de szinte teljesen egyenessé teszi Nicole alakját, és túl sápadttá a bőrét.

oscar_2017_ruha_nicole_kidman.jpg

Nézd meg, hogy pl. egy féloldalas megoldás nagyon picivel élénkebb meleg színben mennyivel előnyösebb a színésznőnek:

nicole_kidman.jpg

 

Gyergyai Krisztina, stílustanácsadó 

krisztina@stilusblog.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://stilusblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3812303879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kyria 2017.03.27. 10:02:26

Nekem speciel Emma Stone-on jobban tetszik a "függönyruha", mint a piros. Miss Johnson annyira csúnya, hogy teljesen mindegy, mit vesz fel (szerintem a fekete overállban sem sikkes, de mondjuk általában sem kedvelem a "kezeslábas" öltözékeket). Jessica Biel arany-kompozíciója teljesen ízléstelen, simán borzalmas, Nicole Kidman-ról meg nem tudok elfogulatlanul nyilatkozni, annyira ellenszenves. Úgyhogy ez egy majdnem tökéletes válogatás arról, hogyan ne öltözzenek az Oscar-ra:).
Gyergyai Krisztina, szín- és stílustanácsadó
süti beállítások módosítása