Gyergyai Krisztina, szín- és stílustanácsadó

2016. április 10. 13:32 - STÍLUSBLOG

Munkahelyi öltözködési szabályok - dress code (2.rész)

Hogyan öltözködjünk a munkahelyen? Néhány alapszabályt már leírtam az előző posztban, most folytatom a részletesebb szabályokkal.

A hivatali öltözet (szerintem) legfontosabb ismérve, hogy a lehető legjobb minőségű legyen, amit csak megengedhetünk magunknak. Inkább vásároljunk kevesebb darabot, de azok legyenek kifogástalan minőségűek. Hölgyeknek sötét szoknya, nadrág, ruha és blézer, vagy kosztüm. Sötét általában az alapkövetelmény, ezen belül lehet fekete, barna, kék, szürke. Azt, hogy a sötét színek közül melyiket válasszuk, attól függ, hogy milyen színtípusba tartozunk. Mindenkinek más árnyalatok előnyösek, nincsen abszolút értelemben vett jó vagy rossz szín. Érdemes szakember segítségét kérni, mert sokat spórolhatunk vele, ha nem vásárolunk meg olyan darabokat, amelyek a szekrény mélyén fognak porosodni. Ma már teljesen természetes dolog, hogy egy hölgy vagy úr elmegy stílustanácsadásra, nem csak a sztárokat illeti meg ez a kiváltság. Egyre több egyéni és csoportos tanácsadás lehetőség közül választhatunk.
Céges stílustanácsadáson is megtanulhatjuk, mely színek és fazonok a legelőnyösebbek számunkra, és útmutatást kaphatunk arra vonatkozólag, hogy hogyan vásároljunk a jövőben. Stylinggal egybekötött vásárlásra is eljöhetsz hozzám.

ez a kék szín előnytelen Kate Middleton számára
Ez a kék szín előnyös Kate Middleton számára

 




A sötét alapruhákhoz világos, nem élénk színű blúzt illik viselni, mégpedig olyat, amely nem átlátszó, és nem lóg ki a váll belőle. A blúzt betűrve hordjuk, kivétel ez alól, ha nagy hőség van. Világos blúz és világos blúz között óriási különbség lehet árnyalat, fazon szerint, ezért is érdemes szakember segítségét kérni, aki testalkatunknak megfelelően megmutatja, mely fazonok előnyösek, és melyek előnytelenek számunkra. Van, akinek a V kivágás, másnak a kerek nyak előnyösebb, vagy az sem mindegy, hogy gombsoros vagy gomb nélküli blúzt hordunk. Szűkített, vagy bővebb fazont.

Ékszerek: azt szoktam mondani, hogy 2-3 ékszer legyen rajtunk maximum. Ha a kezünkön kifestjük a körmöt, akkor csak kettő. Fontos, hogy szolid, jól megválasztott, ezüst, arany, vagy minőségi bizsu legyen. Ékszerek tekintetében is kaphatunk jó tanácsokat a stílusnapon.

Kendő, sál: egy hölgy alap ruhatárához tartozik a kendő. Nekem sok kendőm van, és arra buzdítok mindenkit, hogy a saját színeiben vásároljon minél több kendőt, mert remek kiegészítője lehet bármely öltözéknek, és fel is lehet dobni vele az unalmas munkahelyi öltözetet.

Női stílustáborba jelentkezés: https://www.stilusonline.hu/stilustabor/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://stilusblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1311835019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Gyergyai Krisztina, szín- és stílustanácsadó
süti beállítások módosítása