Gyergyai Krisztina, szín- és stílustanácsadó

2017. március 27. 10:32 - STÍLUSBLOG

Milyen cipőt vegyek tavaszra?

Aki ismer, tudja, hogy bár stílustanácsadással foglalkozom, nem követem vakon a trendeket. Nyilván tudom, mi nagyjából a divat, de sosem öltözködöm a divat által vezérelve. Nekem sokkal inkább fontos az, hogy egy NŐ megtalálja a saját stílusát. Ez azt jelenti, hogy legyen tisztában a saját adottságaival:

  • Milyen színtípusba tartozik, és milyen színek állnak jól neki
  • Milyen alkati típusba tartozik, és milyen ruhafazonok emelik ki az alakját
  • Milyen szerepei vannak az életben, és ehhez milyen típusú ruhák illenek (pl. ha üzletasszony, akkor kosztüm, ha viszont főállású édesanya, akkor laza játszós ruhák...mindkét ruhatárban lehet csinos darabokat hordani)

De a legfontosabb mégis az, hogy miben érzi magát kényelmesen, mert egy ruha csak akkor mutat jól a viselőjén, ha az jól is érzi magát benne.

Ugyanezen szempontokat tartom szem előtt cipő vásárlásnál is. 

Írtam már korábban a munkahelyi öltözködési szabályoknál arról, mennyire fontosnak tartom, hogy több cipőt váltogassunk egy nap alatt. A lábnak ergonómiai és higiéniai okokból is fontos ez. 

Most azonban pusztán színek szerint fogok mutatni néhány megszívlelendő szabályt a cipőkre vonatkozólag.

Nézzük meg, hogy a lábunk rövid-e vagy hosszú. Rövid lábakat úgy tudunk optikailag hosszítani, ha úgynevezett monokróm (azonos színű vagy hasonló színű) színekbe öltöztetjük a lábainkat. Ha azonos színű a láb és a cipő, akkor hosszabbnak tűnik a lábszár. Ezt kétféleképpen lehet megoldani. Nadrág esetén legyen a cipő egyszínű a nadrággal, szoknya esetén pedig a cipő legyen hasonló színű a lábhoz vagy a harisnya színéhez. Mutatom fotókon:

milyen_cipot_vegyek_rovid_labra.jpg

milyen_cipot_vegyek_rovid_lab.jpg

milyen_cipot_vegyek_rovid_labak.jpg

milyen_cipot_vegyek_ha_rovid_a_labam.jpg

rovid_lab_cipo.jpg

 

Ha hosszú a lábunk, akkor természetesen nyugodtan lehet feltűnő és teljesen elütő színű cipőket viselni:

 

milyen_cipot_vegyek_hosszu_labra.jpg

milyen_cipot_vegyek_hosszu_labak.jpg

milyen_cipot_vegyek_ha_hosszu_a_labam.jpg

 

Nézzük meg, hogy a lábaink vékonyak-e vagy vastagok. Ha vékony a lábunk, akkor nyugodtan lehet vastagítani a bokát akár bokapántokkal, akár magas szárú cipőkkel.

 

milyen_cipot_vegyek_hosszu_lab.jpg

milyen_cipot_vegyek_vekony_lab.jpg

milyen_cipot_vegyek_ha_vekony_a_labam.jpg

 

Ha vastag a lábunk, akkor ügyeljünk arra, hogy ne vastagítsuk még jobban. Ugyanaz a szabály vonatkozik, mint a rövid lábnál, tehát a cipő legyen hasonló színű, mint a láb. Ha pedig nadrágot viselünk, akkor a nadrág és a cipő is legyen sötét árnyalatú, mert a sötét színek optikailag karcsúsítanak. 

Cikkem a NUDE árnyalatokról: https://stilusblog.blog.hu/2023/07/19/a_nude_fehernemuk_es_cipok_varazsa_az_egesz_eves_stilusos_es_diszkret_valasztas

milyen_cipot_vegyek_vastag_lab.jpg

milyen_cipot_vegyek_vastag_labra.jpg

vastag_lab_cipo.jpg

milyen_cipot_vegyek_ha_vastag_a_lab.jpg

milyen_cipot_vegyek_ha_vastag_a_labam.jpg

 Gyergyai Krisztina, stílustanácsadó

Stílustáborba jelentkezés: https://www.stilusonline.hu/stilustabor/

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://stilusblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7112373883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Gyergyai Krisztina, szín- és stílustanácsadó
süti beállítások módosítása